Nyheter 2013

Från oss alla, till er alla
önskar vi en riktigt God Jul
och ett Gott Nytt År.
 
 

2013-12-11

Anna-Maria

Team Doggsen har utökat och med är nu Anna-Maria, Mia (nedan) och Erik. Anna-Maria (ovan) är en klippa i stallet och sätter gärna fart på vår baskjir Nisse. Mia har också blivit en riktig stalltjej när hon inte jobbar på vår hundavdelning. Hon och Edward har blivit ett riktigt radarpar. Erik (nedan) är en flexibel kille som gärna tar sig an utmaningar både när det gäller djurvård och maskinkörning. Vi hälsar er hjärtligt välkomna och hoppas att ni kommer trivas hos oss här på Doggsen!

Mia 

Erik

  

2013-12-10

Karin Elvira

Från himmelstalundsgymnasiets djursjukvårdsutbildning har vi nu två nya duktiga tjejer på plats. Karin (tv) och Elvira (th) är nu inne på deras tredje och sista APL-vecka. Vi tackar för visad arbetsglädje, ert engagemang och det alltid lika glada humöret ni har och önskar er fortsatt lycka till i plugget.

Martin Linus

Under hösten och vintern har vi fått två nya snickar-elever från praktiska gymnasiet i Norrköping. Martin (tv) går andra året och Linus (th) går tredje året. Grabbarna har tillsammans med Arwe och Janne sett till att DoggsenCenter fått nya rasthägn, liggbänkar, hundkojor och vindskydd. Fortsätt så grabbar!

2013-12-09

Zara

Mycket har hänt och hunnits med under de senaste månaderna och däribland har Zara som går nionde klass på Hultdalsskolan i Åby vart här på praktik i två veckor. Här sitter hon tillsammans sin storasysters hund Masy och med DoggsenCenters snart utbildade terapihund Rafiki.

Jennifer Arijana

Tjejerna Jennifer (tv) och Arijana (th) från himmelstalundsgymnasiet har också hunnit vara här på tre veckors APL. Här är dom med och inviger vår "nya" paddock med en ridlektion på Boomerang och Draumur.

2013-10-25

Linn Frida

Linn Sundström och Frida Rosén avslutade sin praktikperiod på Doggsencenter genom att ta en härlig ridtur i höstsolen på våra hästar Draumur och Bomerang. Tjejerna går annars sitt andra år på Himmestalundsgymnasiets hundinriktning och är riktigt hundtokiga, båda två:)

HundtokigaRaffe

Tjejer vi vill alla här på Doggsen tacka er för ert stora visade intresse under praktiken, ni vet var vi finns och att ni är hjärtligt välkomna tillbaka!

2013-10-04

Emelie

Emelie Edlund från Himmestalundsgymnasiets hundutblidning årskurs två avslutade idag sin praktikperiod hos oss på DoggsenCenter. Som ni ser så har Emelie varit mycket omtyck av både hundar och personal här uppe! På bilden får hon avskedspussar av dagishundarna Ajax och Oliver. Emelie vi tackar för en strålande praktikinsats och för god tårta också såklart och vi alla önskar dig lycka till med dina fortsatta studier.

 

2013-09-21

Philip

Team Doggsen har fått flera nya medarbetare! Philip Johansson på islandshästen Draumur (övre bilden) och Ebba Bergqvist med den ståtliga hunden Leo (undre bilden) kommer att arbeta både i hundverksamheten och gårdsverksamheten och ni som kommer hit eller till hundtransporten kommer att möta dem tre dagar i veckan. Hjärtligt välkomna till oss Philip och Ebba och hoppas verkligen ni kommer att trivas här bland alla djur och människor:)

Ebba o Leo

2013-09-11

Erica&Vimza Erica&Nova

Först ut på APL efter sommaren är Erica Karlsson som går tredje året med inriktiningen hund på Himmelstalundsgymnasiet. Perioden har varit något kortare än normalt men vi tackar för två mycket bra veckor och önskar dig samtidigt lycka till med dina fortsatta studier. På bilderna ser ni Erica träna Fridas VM-dobermann Vimza (tv) och hennes uppkommande stjärna Nova (th) som aldrig tidigare tränats av någon annan än just Frida. Snyggt jobbat Erika, det gick ju riktigt, riktigt bra! 

2013-08-13

Dingleelever

Emelie Backelund(tv)och Elin Skagevik(th) gör sin sista praktikvecka här på DoggsenCenter och här ser ni dem tillsammans med Anna Doggsens två "dobbrar" Shiva och Franko. Elin och Emelie gör sin sista termin på Dinglegymnasiets vuxenutbildning/djurvård och tjejer, det har varit fantastiskt roligt att ha er här och vi hoppas verkligen att vi kommer se er här på Doggsens igen! Lycka till med er utbildning.

snyggt hopp

Detta härliga hundekipage består av Linnea Eld och hennes Sibirian Husky hane Kaitak. Linnea går sitt tredje och sista år på Himmestalundsgymnasiets hundinriktning och har gjort en längre praktik här under sommaren. Linnea vi önskar dig lycka till med din fortsatta utbildning och tackar för ditt stora engagemang och visade hundintresse under dina veckor här! 

2013-06-11

Djurparkselever

De två glada ryttarna på bilden ovan heter Amanda Ahonen på ponnyn Bommerang och Anton Wallgren på Baskiren Nisse och de går sitt första år på Himmestalundsgymnasiets djurparksutbildning. Amanda och Anton gör sin sista praktikvecka hos oss och vi vill passa på att tacka dem för en riktigt bra praktikinsats och önska dem ett riktigt härligt sommarlov!

Sommarritt

Med denna glada sommarrittsbild så vill vi på Doggsencenter passa på att tacka alla de skolor som vi haft ett mycket positivt samarbete med under läsåret samt önska alla de elever som varit hos oss ett riktigt härligt sommarlov!

Janne, Anna och Frida Doggsen med personal

2013-05-28

Grattis till er alla i det svenska laget som gjorde fantastiska resultat i IDC VM i Italien där lagplaceringen blev en fjärdeplats!

VMlaget

Ett stort grattis till Frida Doggsen och hennes Dobfanciers Vimza som hamnade på en 15:e placering med 89p i spårarbetet, 90p i lydnadsarbetet samt 85p i skyddsarbetet. Vi är så stolta över er!

2VM20131VM2013

 

2013-05-20

elever20130520

Åter en dagisdag är slut på Doggsencenter och det är dags för hundarna Nemo, Sigge, Sture, Dogge och Sanni att ta transporten hem efter en härlig dag ihop med flocken. Tjejerna som ser till att hundarna kommer på rätt plats i hundsläpet heter från höger Angelica Peterson, Erica Mährle och Amanda Hammarsten och går sitt första år på Himmestalundsgymnasiets hundutbildning.  

Himpaelever

Alla vi på Doggsens vill passa på att tacka er för en bra insats under era veckor här och vi önskar er lycka till med era fortsatta studier tjejer.

2013-05-02

Louise o Fredrica

Våren har äntligen anlänt till Doggsens och det har även två elever från Himmestalundsgymnasiets djurvårdsutbildning med inriktning djursjukvård gjort. Louise Andersson (tv) och Fredrica Lindström (th)gör sin sista APLvecka hos oss och vi vill passa på att önska er lycka till med er fortsatta utbildning och tacka för de här tre veckorna tjejer, bra jobbat! (Det tycker även pumisarna Muzti och Hector som är med på bild:)

2013-04-08

Julia o Julia

Två elever från Enebyskolan årskurs åtta är här för att prova på djurvårdaryrket och de heter Julia Lundberg och Julia Wåhlander. Tjejerna kommer att praktisera här under två veckor och vi hälsar er jättevälkomna hit till Doggsens! Här ser ni dem med dagishundarna LillZorro, Leo och Zatzi. 

2013-03-18

Erika o Linnea

Våren låter vänta på sig på DoggsenCenter men det gör ingenting tycker dagishundarna Dacke, Stacy, Nelson och Charlie när man får busa i snön med Erika Söderström och Linnéa Jansson från Himmestalundsgymnasiets hundutbildning årskurs två. Tjejerna kommer att göra en treveckorspraktik hos oss och vi hälsar dem jättevälkomna hit till Doggsens.

2013-03-07

Hilda o Erik

Vårterminens tredje par ut från Himmestalundsgymnasiet är Hilda Johansson och Erik Elgström. Erik går inriktning sällskapsdjur och Hilda naturvetenskaplig inriktning. Här ser ni dem bland en del av våra härliga dagishundar. Välkomna hit kära ungdomar och hoppas era veckor blir lärorika här på Doggsens.

 

2013-03-04

Terese Vreta

Terese Jansson från Vreta Gymnasiet kommer att göra sin praktik hos oss fram till v 17. Terese går inriktning djur och här ser ni henne tillsammans med vår verksamhets häst den ryska baskiren Nisse. Välkommen Terese och hoppas att du kommer trivas hos oss under din praktikperiod.

2013-02-13

Elinor o Kalle

Tre elever från från årskurs ett på Realgymnasiets Djurparks-utbildning kommer att praktisera hos oss under vårterminen. På övre bilden ser ni Elinor Frisendahl och Kalle Melkersson som utfodrar verksamhetens hästar och på nedre bilden ser ni Alida Ähdel med vår favorit shettis Edvard. Hjärtligt välkomna till Doggsencenter kära ungdomar och hoppas att ni kommer trivas hos oss!

Alida

2013-02-11

Adam

Adam Numar tredjeårselev från Himmestalundsgymnasiets hundutbildning gör sin tredje och sista vecka APL vecka här på DoggsenCenter. Här ser ni honom med den ståtliga Irländska Varghunden Kiiran i förgrunden. Adam hoppas att Doggsens har motsvarat dina förväntningar och tänk vad tiden går fort när man har roligt!

2013-01-16

Missa Inte senaste numret av tidningen Land !

Där kan ni läsa om hur familjen Doggsen startade Doggsencenter och DoggsenRehab.

För er som är intresserade av innehållet i artikeln, men inte har tillgång till tidningen, klicka på nedanstående länk.

Här kan du läsa artikeln

 Land

2013-01-22

reportage3

Nytt reportage från Doggsencenter i nyaste nummret av Härliga Hund! Missa inte detta.

.reportage1

reportage2

Tack Peter Ekeström för ännu ett bra reportage i Härliga Hund!

2013-01-01

Välkomna till ett nytt år med nya händelser på Doggsencenter/DoggsenRehab.

 

Vi börjar det nya året med att tacka Sussi Johansen, Bianca och Ebba för dagens ros i NT! Dagens Ros 8

Bättre början på det nya året kan det väl knappast bli. Sussie återigen tack för den värmande rosen och självklart är Bianca och Ebba välkomna tillbaka till oss!

2013-01-07

Julina

Det nya årets första elev Julina Sääv från Himmestalundsgymnasiets djurvårdsutbildning med inriktning mot sällskapsdjur har anlänt till DoggsenCenter och här är hon i full färd med att göra de dagliga rutinerna i vårt hönshus. Julina vi hälsar dig jättevälkommen hit till Doggsens och hoppas att du kommer trivas och lära dig en del om alla våra djur.

Hem 
 
 

 Lite blandat smått o gott!

 
Idag är det 
 
Och klockan är

blandat
 
 
blandat
 
Vill du ha ett namnförslag till din valp, så klicka på knappen. Kanske något av följande 12 710 passar?

Hundnamn

blandat

Här hittar du info och bilder på de flesta hundraser i världen.

Hundraser

Hundpensionat

blandat

Klicka på knappen för att se ett bildspel om
Vimza
och hennes framfart.
Vimza
Vm klar till Italien 2013!
blandat
Här bakom knappen döljer sig ett bildspel om
Doggsencenter
uppbyggnad Hundhotell 3

blandat

WM

För dig som vill se några videoklipp från Vm i Ungern på Frida och Vimza i action , klicka på någon av följande länkar: Skydd  eller Lydnad

blandat

Reportage

Reportage i NT

blandat

Land

Reportage i Land

blandat