Nyheter 2010

2010-12-22

En riktigt God Jul och ett gott nytt år önskar alla medarbetare på DoggsenCenter!

2010

Från v.Johanna, Josefin, Janne, Krister, Carro och Anna

2010-12-19

IMG_2293.JPG

Caroliona Cuevas Svalander började hos oss redan den 1 oktober. Carro kommer att hjälpa till i hela vår djurverksamhet och vi hälsar henne hjärligt välkommen hit till Doggsens. Här sitter hon på hundhotellet med hunden Stina, framför vår nyinstallerade kamin som hjälper oss att hålla värmen i vinterkylan.

2010-12-17 

Vi vill rikta ett stort tack till Oskar Fransson, Josefin Kemi och Ida Granberg från Himmelstalundgymnasiets hundutbildning som under tre veckors APU visat ett fantastiskt engagemang och intresse för vår verksamhet!

Vi vill även passa på att tacka Jenny Hersland som veckorna innan också hade APU på Doggsens men som vi tyvärr inte lyckades fånga på bild. Tack för din insats och god tårta!

dogs

Ida, Oskar och Josefin med hundarna Frode, Nemo, Genshiro.

Oskar o Draumur 

Det visade sig att oskar var en mästerlig ryttare!

eleverna

Här gör sig Johanna (tv), en av våra kära medarbetare och Ida(i mitten) samt Josefin (th) sig redo för en motionsrunda med våra ponnysar.

008 

Och här strosar de iväg i solskenet......

2010-10-26

 hundligan

Kim, Johanna, Janne och Viktoria

Eleverna Kim och Viktoria från himmelstalundsgymnasiets djurvårdsutbildning är inne på sin tredje och sista vecka här på Doggsens. Vi vill passa på att tacka för ert stora engagemang och visade intresse under praktikperioden och hoppas att ni haft det bra här hos oss.

 

2010-10-26

rasthagar

Äntligen är våra tre nya stora rasthägn klara! Varje rasthägn är ca 600 kvadratmeter och vi kan lova att det är aktivitet i dem om dagarna.

2010-09-07

Arve

Arve våran nya arbetsledare har börjat hos oss. Här tillsammans med Krister och Simon. Jättevälkommen Arve tur att du kom så våra hundgårdar blir klara.

2010-09-01

Hundhotell1

DoggsenCenters hundhotell med en touch av hem-miljö börjar ta form! Här invigs hotellets uteplats av Emelie, Josefin och Anna. Se mer interiörbilder under fliken Hundpensionat/Hunddagis. Varför inte unna din hund det lilla extra- boka en plats!

2010-08-30

stora boxen

Alexander sittande i en av hundhotellets hundboxar med Ali och lilla Elvira.

Vi har fått förstärkning på DoggsenCenters djurverksamhet. Vi hälsar Alexander Broström från Himmelstalundsgymnasiets djurvårdsutbildning jätte välkommen hit och hoppas att du kommer trivas under dina 3 praktikveckor!

2010-08-23

Em och Simon

En ny termin har startat för eleverna på praktiska gymnasiet. Vi är jätte glada för att Em återvänt hit till DoggsenCenter nu i sällskap av Simon som också går Bygg 3:an. Välkomna grabbar!

2010-08-09

Josefine

Vi hälsar Josefine Ahlf jätte välkommen hit till DoggsenCenter. Josefin kommer att göra en arbetspraktik här hos oss och vara en tillgång för oss i hela vår djurverksamhet. I famnen har Josefin Jannes nya framtida IPOämne schäfervalpen Mi-Jos Euro som flyttade hem till oss den 24/8. Varmt välkomna!

2010-07-09

Doggsens

Den 9/7-2010 gifte vi oss!

2010-06-30

Avaldi

Noras nya vackra häst Avaldi har anlänt till Rödkärr. Känns lite jobbigt att erkänna men han strålar i mängden. Lycka till Nora!

Kvirre

Är detta Kvisturs nya kusk?!

2010-06-23

Dopp

Sommarens första dopp blev till häst. Vi kan meddela att vattnet är varmt och ekipagen Frida och Draumur samt Amanda och Gullhetta njöt i kvällssolen.

Bad

2010-06-22

Johanna

Vi hälsar Johanna Hellström varmt välkommen hit till DoggsenCenter. Johanna kommer från arbetsmarknadskontoret och kommer vara en tillgång för oss i hela vår djurverksamhet. Välkommen Johanna och hoppas du kommer trivas här hos oss!

2010-06-18 

Peje och Kalle

Peje med sin Kalle gjorde premiär på IPO-planen.

Schäferhundklubb Simonstorp anordnade 18-19/6 träningsläger med Brian Jakobsen från Danmark här på DoggsenCenter. Tretton entusiastiska ekipage deltog och vi fick två fantastiskt lärorika dagar. Se mer under mappen Bilder.

Tack Brian Jakobsen och alla ni andra som gjorde lägret så lyckat!

2010-06-18

Johanna o Emelie

( Först i ledet Johanna med Nicko tätt efter Emelie med Edvard) 

På fredagarna har vi fått förstärkning av Johanna Larsson som hjälper till i hela vår verksamhet. Vi hälsar dig hjärtligt välkommen hit Johanna och hoppas att du kommer trivas hos oss. Du får ett lite sent men ändå varmt välkomnande eftersom du började redan den 21/5-2010.

2010-06-06

kanin

Idag blev vår kaningård klar! Gissa om det var några som njöt i solskenet.

2010-06-04

Bilen

Nu kan vi hämta både djur och människor! Tack Kicki och Gubben för att ni hjälpt oss med vår logga, ingen kan missa den.

2010-05-14

Byggligan

Fredagen efter kristihimmelfärdsdagen så samlades ovanstående gäng för att jobba ifatt lite efter den ihärdiga vintern som försenat bygget för oss. Tack för er insats vi kom ett bra stycke på väg!

Ridlektion

Dagen avslutades med en liten ridlektion för grabbarna och här ovan och nedan ser ni den stolte ryttaren Robin!

Stolt ryttare

2010-04-28

Hundpromenad

Hundpromenad

Anna,Linus o Challe

Vi hälsar Anna Wallin varmt välkommen hit till DoggsenCenter. Anna kommer från arbetsmarknadskontoret och kommer vara en tillgång för oss i hela vår djurverksamhet. Välkommen Anna och hoppas du kommer trivas här hos oss!

2010-04-23

Dagens Ros!

Dagens ros

Tack Ronja och Lovisa! Från oss alla på DoggsenCenter.

Himpa

Nu blir det fint här på Doggsencenter. Lärarna Mats Birgersson och Erik Kangas med elever från Himmelstalundsgymnasiet har påbörjat operation röjning. Härligt att ni ville komma!

PausErik

      Mats tar en krampaus.                    Erik räddar hagen från sly.

himpabrudar

Kaxiga röjbrudar som stolt visar upp skolans logga, solen!

2010-04-16

RonjaSkogsrittLovisa

PRAO-eleverna Ronja och Lovisa från klass 5 på Karlshovsskolan provade idag på hur det är att arbeta som djurvårdare på DoggsenCenter. Hoppas ni hade en bra dag och kul att ni ville komma hit. Tack tjejer!

 KloklippningGethagenHundrastning

2010-04-13

Daniel

Tänk vad många vi börjar bli på DoggsenCenter! Daniel Cuevas Olsson, åk 2 förstärker snickarteamet från praktiska gymnasiet. Kör hårt Daniel, vi siktar ju på invigning i slutet av maj.

2010-04-09

Vårdebut

Vårens träningsdebut på DoggsenCenter lockade många träningsintresserade hundförare med familjer. Tack Mikael Johansson och Joakim Bylund för figurantarbetet.

2010-04-08

Lusen o Loppan

Vår tredje get Loppan har nu även hon fått en liten killing- Lusen.

2010-04-06 

Christer in action

Vi hälsar ytterligare en medarbetare välkommen hit till DoggsenCenter. Christer Dahlberg kommer från arbetsmarknadskontoret och kommer vara en tillgång för oss i hela vår verksamhet. Varmt välkommen Christer! 

Killingarna

Nu är våren här på riktigt! Idag fick vi två stycken underbara små killingar från våra Jämtgetter Sara och Tindra. Emelie som arbetar som djurvårdare på gården döpte de små liven till Monkeyface och Vera.

2010-04-01 

Tidning

I aprilnummret av Härliga Hund kan man läsa om Familjen Doggsen, helt enkelt storyn om hur vi hamnade här på Rödkärr/DoggsenCenter.

Familjen Doggsen

 

2010-03-28

Projekt

En lite äldre nyhet är att Himmelstalundsgymnasiets elever i årskurs 3 haft ett projektarbete på DoggsenCenter. Eleverna i "hönsgruppen" (f.v Nina, Jens, Jenny och Matilda) projekterade och byggde ett jättefint hönshus och vi kan meddela att hönorna är i full gång att värpa nu till påsk. Vi tackar gruppen för deras engagemang och roliga projektidé.

Ute

Tupp

2010-03-08 

Granngetterna 

Vi har två vipgäster hos oss just nu på DoggsenCenter, getterna Isa och Irina. Varför de är här förstår ni om ni kollar in bilden nedan. De blev helt enkelt hemlösa när våra grannars ladutak rasade in på grund av snömassorna. Vi hoppas verkligen att det löser sig och önskar våra grannar lycka till med reparationerna.

Ladan 

2010-03-04

Vi har fått förstärkning från praktiska gymnasiet byggprogram. Vi hälsar Jack Masoud välkommen till DoggsenCenter.

Jack Masoud

Jack Masoud åk 2 Bygg

Skottning

Några som längtar till sommaren

2010-02-28

Björn Johansson

Björn Johansson har varit här och hjälpt oss med hundpensionatets planerade webbövervakning. Björn har haft ett projekt här på DoggsenCenter via arbetsmarknadskontoret. Vi tackar för den proffesionella hjälp vi fått och ser fram emot kommande installation.

Emelie Karlsson

Vi vill hälsa Emelie Karlsson varmt välkommen hit till DoggsenCenter. Emelie kommer att ha en 6-månaders arbetspraktik och bland annat jobba som djurvårdare här på gården. Emelie börjar den 8/3-2010.

2010-02-20

Efter 14 dagars hårt arbete för eleverna från praktiska gymnasiet i kallt vinterväder, så firades sportlovet in med lite Rödkärrsaktiviteter.

Hamtning

Robin och Em hämtar in Nicko, Edward och Drömmen från hagen.

 

Vagntur

Em och Kim efter vagnstur med Edward, Nicko och hundarna.

 

Ridtur

Em prövar att rida för förtsa gången i sitt liv. 

Fyrhjuling

Robin leker hellre med fyrhjulingen än gårdens hästar. 

2010-02-07

Vi på DoggsenCenter hälsar eleverna från Praktiska gymnasiets bygg- och elprogram i Norrköping välkomna hit till oss. Eleverna kommer under vårterminen på sin praktik hjälpa oss med renovering och färdigställande av vårt hundpensionat.

Elever

Övre raden från vänster: Stefan Olofsson- Lärare, Johnny Svensson- Lärare  Från vänster: Janne Doggsen- Handledare, Robin Gustavsson- elev åk 2 El, Fredrik Dover- elev åk 1 Bygg, Antonio Randolfi- elev åk 1 Bygg, Filip Walund- elev åk 1 El

Em  Kim

 Till vänster: Em Thirasak Kurasin- elev åk 2 Bygg Till höger: Kim Tähtinen-elev åk2 El

Hem

 

 Lite blandat smått o gott!

 
Idag är det 
 
Och klockan är

blandat
 
 
blandat
 
Vill du ha ett namnförslag till din valp, så klicka på knappen. Kanske något av följande 12 710 passar?

Hundnamn

blandat

Här hittar du info och bilder på de flesta hundraser i världen.

Hundraser

Hundpensionat

blandat

Klicka på knappen för att se ett bildspel om
Vimza
och hennes framfart.
Vimza
Vm klar till Italien 2013!
blandat
Här bakom knappen döljer sig ett bildspel om
Doggsencenter
uppbyggnad Hundhotell 3

blandat

WM

För dig som vill se några videoklipp från Vm i Ungern på Frida och Vimza i action , klicka på någon av följande länkar: Skydd  eller Lydnad

blandat

Reportage

Reportage i NT

blandat

Land

Reportage i Land

blandat