Nyheter 2011

 Alla vi på DoggsenCenter vill passa på att önska alla våra kunder en riktigt God Jul och ett Gott nytt år! 

2011

Samtidigt vill vi i familjen Doggsen passa på att tacka alla våra fantastiska medarbetare som jobbar hos oss nu, Arwe, Sabina, Anna, Carro, Mats och Malin samt alla ni andra som har jobbat eller praktiserat hos oss under det gångna året. Tack alla ni!

Janne, Anna och Frida 

 

2011-11-28

vinter11

I dag började tre nya elever från Himmelstalundsgymnasiets djursjukvårdsinriktning åk två sin treveckorspraktik här på Doggsens. Här ser ni (fv) Ellinor Pallhed Larson, (mitten) Julia Jyttner och (th) Sofie Östrem lasta dagishundarna Nisse, Candy och Ali in vår alldeles nya hundtransport med plats för tjugo hundar!

juliasofie

 ellinor

 Välkomna hit tjejer in i team Doggsen!

2011-11-12

 vimmi

Frida och Vimsa har gjort det igen, Grattis!Med en första placering och 276 poäng i IPO III så kammade de hem sitt andra cert som innebär att de ligger på en andraplats på kvallistan till Dobermann VM i Ungern 2012!

2011-11-07

nov7 

I måndags började det två nya elever från Himmelstalundsgymnasiets djurvårdsutbildning årskurs 2 hos oss här på Doggsens. Tjejerna heter Kim Strömvall (tv) och Rebecka Börjesson (th) och de går inriktning sällskapsdjur. Här ser ni dem tillsammans med dagishundarna Nomi och Aice. Tjejer jättevälkomna till DoggsenCenter och team Doggsen!

  2011-10-27 

vargar6

 

Vi på DoggsenCenter vill tacka Tomas Lind som arrangerade ett så fantastiskt möte för oss med Kolmårdens djurparks vargflock! Vi fick njuta av en underbar upplevelse samt ta del av all din kunskap och erfarenhet, imponerande! Vi vill även tacka Stefan Farkasdi på Kolmårdens Tropicarium för att vi alla i team Doggsen fick komma dit och njuta av anläggningens imponerande mångfald! 

Än en gång ett stort tack från oss alla!

 

vargar2

 

Carro och Anna i ett imponerande möte. (Se mera under fliken bilder)

 

2011-10-10

APU2011

Äntligen har vi lyckats fånga våra två nya elever från Himmelstalundsgymnasiets Hundutbildning på bild! Dessa Två tjejer heter Michelle Montero Carnot (tv) och Emma Hedlund (th) och går i årskurs två. Här ser ni dem lasta dagishundarna Abbe och Hilda inför hemfärden in till Norrköping. Hjärtligt välkomna till Doggsens Tjejer!

Jockeys

Det är dags att hälsa några nya elever hjärtligt välkomna hit till DoggsenCenter! Längst fram i ledet (tv) ser ni Erik Stolth och Hampus Carlsson (th) som kommer från Praktiska gymnasiets bygg tvåa. Grabbarna kommer tillsammans med Em Kurasin i mitten (tidigare elev från praktiska men nu inhyrd av Doggsens:) att bygga klart våra nya hundstallar tillsammans med byggchefen Arwe.

 ritten

 

Hoppas ni fick ett härligt avbrott i byggarbetet och att hästintresset ökade efter körturen!

 

2011-10-01

Malin

Vi är jätteglada över att kunna hälsa Malin Isaksen hjärtligt välkommen hit till DoggsenCenter. Malin kommer att ersätta oss och jobba i hela verksamheten vid behov. Kul att du ville börja hos oss Malin och välkommen in i Team Doggsen!

2011-09-24

 

IPOcert

 

Grattis Frida Doggsen och Dobfanciers Vimza som idag tävlade IPO III på SK Kungsör och kammade hem en 1:placering och cert på 274 poäng!

 

2011-09-19

APU elever

Terminens första elever från Himmelstalundsgymnasiet har anlänt till Doggsen! Från Hundinriktningen är Isabella Kumpula (tv) och Annika Sundin (th) först ut. Här ser ni dem tillsammans med Labradoren Alice och Welsh springer spanieln Ozzi. Jättevälkomna hit tjejer!

 

2011-09-05

Elin

Höstterminens första djurvårdselev har börjat sin praktik här på DoggsenCenter. Elin Mattsson kommer från Praktiska gymnasiets hundinriktning och här stoltserar hon med sin egen hund Dexie. Välkommen in i Team Doggsen Elin!

2011-08-20

Sabina

Vi vill hälsa vår nya medarbetare Sabina Steinborn Persson hjärtligt välkommen hit till DoggsenCenter. Här ser ni henne tillsammans med favoriten Tyson utanför hundhotellet. Sabina vi är glada att du är här och hoppas givetvis att du kommer att trivas hos oss i Team Doggsen.

2011-08-15

fridaeurojoe 

 Eurojoes nya katalog har kommit ut där bland annat Frida Doggsen visar nya kollektionen av Hundsport- och fritidskläder.

2011-08-01

ekipaget

 

DoggsenCenter vill gynna svenska hundfodertillverkare och använder enbart svenska produkter i hundverksamheten. Vi säljer även dessa foder som varit vårt självklara val, Axess och Alggutten`s och vill ni veta mer om dessa produkter så hör gärna av er till oss. DoggsenCenter har även ingått ett sponsoravtal med foderföretaget Axess vilket ni säkert kommer se när ni besöker vår anläggning, ser vår hundtransport eller kanske möter oss ute på tävlingsarenorna i Sverige .

 

Axess

 

 

 Fotomodeller 

 

2011-07-10

IPO

 Team Stockholm passade under söndagen på att besöka DoggsenCenter för att pröva vår Ipo plan. Trevligt att ni tittade förbi!

2011-07-06

Nicko 

 Vi har fått förstärkning i verksamheten några dagar i veckan av Nicoline Krulle (som vi fått låna av Tina Krulle på Norrköpings Hundcenter, Tack Tina!). Himla kul att du ville komma hit Nico (här med dagishunden Mec) och hoppas verkligen du kommer trivas i vårt Team Doggsen.

 

Nicoline och Vickan

Här ovan ser ni Nico (tv)på Draumur och Vickan på Bomme (th). En gammal Himmelstalundselev som återvänt till oss för att hjälpa till.Tack för hjälpen med alla djur tjejer, och så här roligt tyckte Vickan (nedan) det var att komma tillbaka till Doggsens.

vickan2

 2011-07-01

nytt

 DoggsenCenter är numera fodervärdskonsulent åt försvarsmaktens hundtjänstenhet FHTE / livgardet i Norrköpings- och Linköpingsregionen med omnejd.

2011-06-24

DoggsenCenter önskar alla våra kunder / hundägare med hundar en riktigt härlig midsommar!

midsommar2

Det fick helt enkelt bli två bildvarianter så vi alla kunde komma med på bild. Från v Carro med lilla Hugo, Ida med Nelson, Sara med Astrid, Johanna med Ville och Janne ovan och Anna nedan med lilla Lukas.

midsommar anna

 

2011-06-20 

Sara o Astrid

Vi vill hälsa Sara Andersson hjärtligt välkommen till oss på DoggsenCenter! Sara kommer att jobba hos oss i sommar både på huvudavdelningen och i den övriga gårdsverksamheten, och vi hoppas verkligen att du kommer att trivas i team Doggsen. Här ser ni henne lasta lilla Astrid efter en dag på hunddagiset.

 

 2011-06-11

Dagens ros!

dagens ros igen

Vi alla på DoggsenCenter tackar er Rolf och Kerstin för dagens ros! Vi tycker det är fantastiskt med all uppskattning vår verksamhet får och vi vill passar på att återigen tacka för alla värmande rosor som hunnit bli en hel bukett!! Med vänliga hälsningar Janne, Anna och Frida Doggen med personal

2011-06-10

 Avslutningen i kursen Tropisk djuranläggning som djurvårdseleverna på Himmelstalundsgymnasiet läst under ett år hölls här på DoggsenCenter (även fast inte djuren här är ett dugg tropiska:). Här nedan ser ni en av eleverna, Eddie som provade på att "figga" för vår Beske

Eddie1

Även Emma (tv) fick känna på Beskes styrka och ni ser även Gustav (th) i en fartfylld flykt.

EmmaGustav

Kul att alla ville komma hit! Jag önskar hela klass 3b en underbar student och all lycka i framtiden! Kram från er "fröken" 

Anna Doggsen 

2011-06-01

Holland

 Nyss hemkomna från en inspirationsresa till Holland och den fantastiska marina anläggningen i Haderwijk som gett oss många ny träningstips att ta med oss ut i verksamheten. Vi tackar Fille Johansson (Annas son) för en fantastisk delfinföreställning och upplevelse. Tack Fille! (Se mera under fliken bilder)

      Fille 

2011-06-01

ritt1  

 Med dessa bilder på Dennis Carlsson som är terminens sista praktikant från Himmelstalundsgymnasiet vill vi passa på och tacka alla elever som gjort sin praktik här på Doggsens detta läsår. Ni har gjort en strålande insats och vi önskar er all lycka i framtiden. Hjärtliga hälsningar Janne och Anna Doggsen

Asta o Dino

2011-05-21  

  Hundsport2

Läs gärna om våra verksamheter DoggsenCenter och DoggsenRehab i senaste numret av Hundsport.

Hundsport

2011-05-19 

Två Dagens ros!

rosen

Hilda är ju en liten pärla! Tack så hjärtligt Sofia för rosen från oss alla på Doggsens!

ros7 

 Tack Ida! Och tusen rosor till dig som gör ett enastående jobb här på Doggsens! Kram Anna

 2011-05-16  

Dilia

Då var det dags för tre nya elever från Himmelstalundsgymnasiet att komma hit till Doggsens för att göra sin APU. Här ovan ser ni Dilia Cantillo Valencia med härliga Adrian och nedan ser ni Agnes Juhlin i rashägnet tillsammans med Gibbson och Zorro som båda två går hundinriktningen.

Agnes

 Och sist men inte minst här nedan Dennis Carlsson som läser Djurvård, här ihop med nyklippta fina Zorro. Hjärtligt välkomna hit alla tre och hoppas ni kommer trivas hos oss.

Dennis

 2011-05-12  

Dagens ros!

ros

Johanna tack! Och tusen rosor till dig som är en fantastisk tillgång i vår hundverksamhet. Kram Anna

   2011-05-08  

Svempa

Söndagsträningen på Doggsens äntligen igång! Här ser ni Micke Johanson figurera för Camilla Dahlgrens Dobermann Svempa.

euro1

 Micke och Janne och hans nya stjärnskott Mi-jos Euro. Kul att ni kom hit och mycket välkomna tillbaka.

  2011-05-02 

 

Det är dags att hälsa två nya elever från Himmelstalundsgymnasiets djurvårdsutbildning välkomna till Doggsens. Från vänster ser ni Ida Berg och till höger Josefin Sundin. Här ser ni tjejerna i full gång med att göra fint i Biffens hundrastgård. Välkomna till oss tjejer!

Ida o Josefin 

Josefin o Carro 

Ida o Bonza  

2011-04-27

Dagens ros!

Dagens Ros 5

Tack snälla Annica för rosen! Vi ska även fortsättningsvis försöka hålla en god service. Kul att du är nöjd!

2011-04-26

Emil

Vi vill hälsa Emil jättevälkommen hit till Doggsens! Emil går första året på Himmelstalundsgymnasiet med inriktning djurvård. Här ser ni honom tillsammans med dagishunden Abbe redo att ta dagens första promenad.Kul att du ville komma hit Emil!

2011-04-23

skydd2

På påskaftonen anordnade DoggsenCenter en träningstävling i IPO för Östergötlands LO för Rottweiler. Träningstävlingen börjde med spår, fortsatte med lydnad och dagen avslutades med skyddsarbetet. På övre bilden ser ni Lasse Lindström figurera för en av deltagarnas hundar. Vi tackar figurant och alla skickliga hundförare för en fantastisk dag i solskenet och kul att ni ville komma hit! Vi tackar även Djurdoktorn i Linköping som sponsrade oss med priser i form av foder.

  lydnad5 lydnad4

lydnad2

 

2011-04-13

getter

Här ovan bakom alla glada getter ser ni vår Praoelev Lovisa Ohlsson  från Karlshovsskolan klass 6B som återvänt till Doggsens (tillsammans med Ida vår kära medarbetere tv). Vi hoppas att dina två dagar här hos oss varit bra och vi hälsar även hem till Ronja som tyvärr blev hemma pga sjukdom. Tack tjejer för den fina blomman som pryder vårt lunchrum och välkomna tillbaka. Nedan ser ni Lovisa och Ali, vilken bild!

lovisa3 

Nedan den fina påskblomman som pryder vårt lunchrum. Från v Emelie, Mimmi, Ida, Mats, Lovisa.

tack

2011-04-11

mats

Vi hälsar vår nya medarbetare Mats Claesson hjärtligt välkommen hit till Doggsens! Mats kommer att jobba i hela vår verksamhet och här på bilden ser ni honom lasta sin fina schäfertik Asta inför avfärd mot DoggsenCenter. Kul att du är här Mats och hoppas du kommer trivas hos oss.

elever2

Vi vill även hälsa två nya elever hjärtligt välkomna hit. Var de kommer ifrån framgår tydligt av tjejernas snygga tröjor. Mimmi Svensson (nedan th med lilla Challe) och Emelie Schweidenbach (nedan tv med lilla Stina) från klass H10A kommer att vara hos oss i två veckor och vi hopppas givetvis ni kommer trivas i Team Doggsen! Framifrån der de ut så här. 

elever1

mimmi

Mimmi ovan med dagishunden Zac och Emelie nedan med dagishunden Dogge.

Emelie2

2011-03-31

Passa på och anmäl er till Norrköpings Hundcenters grundkurs i IPO!

Norrköpings Hundcenter anordnar i samarbete med Doggsencenter en grundkurs i IPO (internationell prövningsordning) den 28-29 Maj. Vill ni veta mera  eller helt enkelt anmäla er så gå in på www.norrkopingshundcenter.com

Janne och Frida

Vill ni veta mer om IPO och andra hundaktiviteter. Norrköpings Hundcenter anordnar även den 28/4 öppet hus mellan kl. 18-20 där bl.a DoggsenCenter kommer visa upp olika moment från IPO. För mer info gå in på www.norrkopingshundcenter.com

Ipo Dobbe 

Drag

Äntligen har våren kommit till Doggsens! Här ser ni Anna med Dobbe som provkör den nyinköpta kickbiken, en sport med stor framgång innom hundsport och drag. Turen gick bra och i en rasande hastighet kan vi lova, ett träningsredskap väl värd sina pengar.

2011-03-21

APU

Det är dags att hälsa två nya elever från himmelstalundsgymnasiets hundutbildning hjärligt välkomna hit till Doggsens! Ovan tv Melina Rappestad, i mitten dagishunden Abbe och th Natalie Tapper. Hoppas era tre veckor här bland alla våra hundar kommer bli bra tjejer!

 

Apu Vt 

Melina (tv) med Mexikanska nakenhunden Tickan och Natalie (th) med Amstaffblandningen Jackie.

2011-03-18

Dagens ros!

Dagens ros.

Alla vi på DoggsenCenter tyckte t var kul att träffa lille Vajlo igen. Vi tackar dig Sara för den värmande rosen! På återseende.

2011-03-03

Vi vill gratulera Ingrid från Himmelstalundsgymnasiets djurvårdsanläggning som gått och gift sig i smyg! Hämnden från hennes kollegor blev diverse aktiviteter på Doggsens.

Figurant Ingrid

Bland annat fick Ingrid prova på att vara figurant och här bevakas hon av Jannes Beske.

Ingrid försökte sig på en flykt och ni ser nedan hur det slutade.

flykt 

Sedan fick Ingrid och kollegan Stina prova på drag med Doggsens Dobbermanpar. Ingrid (tv) med Dobbe, Stina (mitten) med Vimza och Janne (th) med sina Schäfrar Beske och Euro.

vilket drag

Hoppas ni fick en fortsatt trevlig kväll tjejer och kul att ni kom hit till Doggsens. (Fler bilder under fliken Bilder )

2011-02-28

Emma och Emelie

En ny praktikperiod har startat för Himmelstalundsgymnasiets elever i klass H09B. Vi hälsar Emma Permestam (tv) här med dagishunden Abbe och Emelie Karlsson (th) med dagishunden Noomi hjärtligt välkomna hit till Doggsens och vi hoppas ni kommer trivas hos oss tjejer!

ridtur 

Praktikperiodens första Ritt på schemat. Tv Emma ridande på Bomme, I kärran Ida med Nikolina, I kärra två Emelie med Edvard och Anna ridande på Draumur.

2011-02-27

kmdrag 

Söndagen den 27/2 ställde Anna och Dobbe (ovan) och Frida och Vimza (Nedan) upp i KM i drag på Norrköpings brukshundklubb. Vi tackar för en mycket trevlig tävling och lovar att ligga i hårdträning med både hundar, skidteknik och stil till nästa år. Anna placerade sig på fjärde plats och slog Frida med 1min och 30 sek!

kmdrag2

2011-02-22

 ida och Zorro

Vi har fått förstärkning i vår djurverksamhet av Ida Lind som kommer att göra en arbetspraktik här på Doggsencenter. Vi hälsar dig hjärtligt välkommen hit Ida (här på bilden med sin hund Zorro) och hoppas du kommer trivas hos oss!

2011-02-07

Dagens ros!

Dagens ros3

Vi tackar familjen Glad så hemskt mycket för den värmande rosen och önskar er lycka till med era framtida planer. Många kramar från oss på Doggsencenter!

2011-02-02

Vi vill hälsa tre nya djurvårdselever från Himmelstalundsgymnasiet hjärtligt välkomna hit till Doggsens! Hoppas ni kommer trivas här hos oss tjejer.

Himpaelever

Från vänster Emma Ulvklo, Amanda Gustafsson och Emma Wågemar med skönheterna Java och Tyson och stora vackra Silva.

Hundpromenad

2011-01-24

Dagens ros igen!

Dagens ros igen...

Det värmer så oerhört och vi på Doggsens tackar så hemskt mycket. Det var ett rent nöje att få träffa och ta hand om era mysiga hundar "Teddan och Zebben"

2011-01-18

Dagens ros!

Dagens ros

Tack så hjärtligt! Bonza kommer alltid ha en stor plats i våra hjärtan.

 

Emma och Elin

Den 10/1 började Emma Larsson (tv) och Elin Edvardsson (th) från Himmelstalundsgymnasiets djurvårdsutbildning sin APU här på Doggsens. Här ses de med hundarna Gibson (tv) och Zorro (th) som precis anlänt till Doggsens hunddagis i vår fina hundkärra! Vi hälsar er hjärtligt välkomna hit tjejer och hoppas verkligen ni kommer att trivas under era tre veckor.

2011-01-02

Från och med den 3/1 sker upphämtning och avlämning för dagishundar även på plantagets parkering på ingelstaområdet.

 

Snow

Upphämtning klockan 07.05 och avlämning 16.05

Hem 

 

 Lite blandat smått o gott!

 
Idag är det 
 
Och klockan är

blandat
 
 
blandat
 
Vill du ha ett namnförslag till din valp, så klicka på knappen. Kanske något av följande 12 710 passar?

Hundnamn

blandat

Här hittar du info och bilder på de flesta hundraser i världen.

Hundraser

Hundpensionat

blandat

Klicka på knappen för att se ett bildspel om
Vimza
och hennes framfart.
Vimza
Vm klar till Italien 2013!
blandat
Här bakom knappen döljer sig ett bildspel om
Doggsencenter
uppbyggnad Hundhotell 3

blandat

WM

För dig som vill se några videoklipp från Vm i Ungern på Frida och Vimza i action , klicka på någon av följande länkar: Skydd  eller Lydnad

blandat

Reportage

Reportage i NT

blandat

Land

Reportage i Land

blandat