Nyheter 2012

2012-12-12

Anna Osicka

Vi har fått förstärkning i Team Doggsen av Anna Osicka. Här ser ni henne tillsammans med sin egen hund, kelpin Max (tv) och en av våra favoriter här uppe Dobermanntiken Shiva (th). Anna vi tycker att det är jättekul att du börjat hos oss och vi hoppas verkligen att du kommer trivas här uppe på Doggsens!

  2012-12-11

Tack snälla Matilda för Dagens Ros vad glada vi blev! Du gjorde en härlig insats här under din Prao och självklart är du välkommen tillbaka.

Tack Matilda

20121211

Tiden går fort när man har roligt, eller hur tjejer? Ebba Tollin (tv) och Jennifer Gustafsson (th) har under snart tre veckor gjort sin APL här på DoggsenCenter och tjejerna går sitt andra år på Himmestalunsgymnasiets hundutbildning. Vi tackar för er insats och ert stora engagemang tjejer och alla vi på Doggsens önskar er lycka till med er fortsatta utbildning. Tjejerna vill även passa på att visa upp två av våra charmiga omplaceringshundar som söker nya hem. (se nedan)

+TexasNikita

Hundarna som finns för omplacering är den nio månader gamla blandrashunden Texas (tv) och (th) Nikita en två och ett halvt år gammal schäfertik, (L-testad till väktarhund). Nedan ser ni Dino en drygt ett år gammal Cockerspaniel. Vid intresse ring eller maila (se under fliken kontakta oss). Läs under fliken omplacering om du vill veta mer hur vi jobbar.

Dino

2012-11-05

Sofie och Bosse

Som vanligt är det full fart på Doggsens där nya ansikten dyker upp och förgyller vår tillvaro:) Vi har bland annat fått förstärkning i teamet av Sofie Lind från Huldalsskolan i Åby som valt att göra sin Prao hos oss. Jättekul att du ville komma till oss Sofie och hoppas du kommer trivas hos oss dina två veckor som nästan snart är slut, så fort det har gått:(

Sofie och Ville

Nej, Sofie du får ta en av hästarna bakom dig när vi rider ut, Ville är i minsta laget eller?

Blivande kuskar

Ytterligare två glada grabbar har anslutit sig till Teamet och det är  Pontus Fälting Jacobson och Mathias Claeson som går sitt andra år på Himmestalundsgymnasiets djurvårdsutblidning med inriktning sällskapsdjur. Pontus och Mathias vi är lite extra glada eftersom det är första gången som två blivande djurvårdsgrabbar kommer till oss på en gång. Jättevälkomna hit!

Pirriga grabbar

Så här glada såg de ut innan deras allra första körtur!

2012-10-15

Matilda

Matilda Söderström gör sin prao hos oss på DoggsenCenter och i vanliga fall så går hon i nian på Råsslaskolan. Här ser ni henne tillsammans med hunden Dino träna lite på vår klätterstege. Matilda välkommen in i TeamDoggsen och hoppas du kommer trivas bland alla våra djur!

2012-10-08

Karin

Mitt i sin APUperiod är tjejerna Karin Peterson (ovan) och Louise Skoog (nedan) från Himmestalundsgymnasiets djurvårdsutbildning med inriktning sällskapsdjur där de gör sitt sista läsår. Här ser ni dem "in action" med några av våra trogna hundgäster. Välkomna hit tjejer och hoppas ni kommer trivas hos oss och "palla" promenadtrycket:)

Louise

2012-10-13

Howavarthelg

I helgen höll Janne och Frida Doggsen ett träningsseminarium för ett härligt gäng Howavartägare och uppfödare på DoggsenCenter. Vi tackar för ert engagemang och önskar er lycka till med den fortsatta träningen av alla era fantastiska hundar. Varma vänliga hälsningar Janne och Frida Doggsen

2012-09-22

Grattis Frida och Vimza!

Cert

Då har de gjort det igen! Frida och Vimza tog återigen cert när de tävlade IPO 3 vid Kungsörs SK. Poängen blev 91p i spår, 96p i lydnad och 94p i skyddet. Vi ser fram emot att heja fram er i VM i Italien i maj och återigen Grattis!

 2012-09-24

ZandraZandra och Diva

Zandra Lingestig ovan kommer att praktisera i vår verksamhet fram till höstlovet. Zandra går på Hagagymnasiet i Norrköping där hon gör sitt sista studieår. Alla vi på Doggsens hälsar dig hjärtligt välkommen till oss och vi hoppas att du kommer trivas här bland alla människor och djur!

2012-09-12

Amanda och Aice

Snart är höstterminens första praktikperiod slut. Först ut att göra praktik var Amanda Gustafson (ovan) och Frida Svenzon (nedan) som båda går sitt tredje och sista år på Himmelstalunds-gymnasiets hundutbildningen. Tjejer vi tackar för ert stora engagemang ni haft här uppe på DoggsenCenter och vi kan bara konstatera att ni är som klippt och skurna för att arbeta med hundar! Lycka till med er fortsatta utbildning och välkomna tillbaka. Mvh alla vi på Doggsens

Frida och Dille

2012-08-04

Frida Doggsen och hennes Dobermanntik Dobfanciers Vimza vann i helgen RasSM i IPO för Dobermann! Ett stort Grattis till er båda!

SMvinnare

Här ser ni det nöjda ekipaget efter en stark prestation i alla tre momenten Spår 91p, lydnad 87p, Skydd 87p.

segertecken

Segertecken tillsammans med tävlingens domare Pierre Wahlström.

Placeringarna

Frida tillsammans med 2:an Peter Andreasson (mitten) VM segrare 2006 i IPO för Dobermann och 3:an den store Dobermannikonen och förebilden innom sporten "Dobbetommy" (tv). Ett stort Grattis till era fantastiska prestationer!

SM2012

Vi vill också passa på att tacka alla arrangörer för ett mycket väl genomfört arrangemang nere i Degeberga i Skåne och även ett stort grattis till resten av tävlingsdeltagarna med sina fantasiska hundar.

2012-07-24

who run the world girls

Action på DoggsensCenter hela sommaren! Här ser ni Rebecca Lindén gammal i Teamet, Elizabeth Karlsson ny i Teamet och Felicia Ernfridsson gammal i Teamet och sommarjobbande Himpaelev.

Elizabeth även kallad Elza har varit hos oss under tre veckor och vi vill passa på att tacka för en strålande insats här i DoggsenCenters hundverksamhet. Lycka till med dina framtida planer önskar vi alla på Doggsens.

2012-07-02

Adina Zeus och Grym

Vi tackar alla som visat sitt intresse för den tidigare ytlysta praktikplatsen här på DoggsenCenter. Platsen är nu tillsatt och det är Adina Lönn Nilsson som vi hälsar hjärtligt välkommen hit till oss. Adina har precis avslutat sin treåriga hundutbildning på Himmestalundsgymnasiet och här ser ni henne tillsammans med hundarna Zeus och Grym. Återigen välkommen in i Team Doggsen Adina!

2012-07-01

hundbad

Sommaren är här och det är även både nya och gamla medarbetare i TeamDoggsen, välkomna hit och tillbaka till ett sommaraktivt DoggsenCenter! Här ser ni oss under ett härligt hundbadspass i en av våra fantastiskt vackra skogssjöar. Från vänster sitter Frida Rosén, Sabina Steinborn Persson, Annika Sundin och Ebba Karlsson med de badsugna hundarna Viggo och Doris.

Hundbad3Ebba och Frida

En glad nybadad inackorderingsgäst (tv) med Ebba och Frida (th) som bevakande badvakter. Nedan ser ni Anna Doggsen styra upp ett av dagens simträningspass.

hundbad1

2012-06-13

Linnea

Med dessa underbara sommarbilder så avslutas därmed vårterminens praktikperiod för Himmelstalundsgymnasiets djurvårdselever. Sist ut är Linnéa Fallgren (ovan) som går årskurs 1 med inriktning Djurpark och Emil Nilsson (nedan) som går årskurs 2 med inriktning Djurvård/Trädgård. Vi hoppas att ni haft en bra praktikperiod och vi önskar er båda och alla andra elever som varit här på Doggsens en riktigt härlig sommar! Varma och vänliga hälsningar Janne, Anna och Frida Doggsen

Emil och Fabian

2012-06-05

Ledig Sommarpraktikplats!

 

sommarpraktik

Hör upp du som har ett genuint hundintresse (gärna ett stort och brett djurintresse överhuvudtaget) och vill lära dig mer om hundhantering, hundhållning och träning! Vi har en ledig sommarpraktikplats här på DoggsenCenter pga avhopp från och med den 18/6 till och med 20/8. Vill du anmäla ditt intresse så skicka en presentation av dig själv och en motivation till varför just du skulle vilja göra en praktik här hos oss på DoggsenCenter. Skicka mailet till doggsenrehab@telia.com . (Du som har en pågående eller avklarad djurvårdsutbildning har förtur till platsen).

2012-05-25

 WM

Frida Doggsen och hennes Dobermanntik Dobfanciers Vimza gjorde ett strålande VMresultat i IPO nere i Ungern i helgen. Det blev en individuell 12:e placering och en 3:e plats för det svenska laget. Grattis Frida och Vimza!

För dig som vill se några videoklipp från Vm i Ungern på Frida och Vimza i action med lydnads och skyddsprogrammen, klicka på någon av följande länkar: Skydd  eller Lydnad

WMlaget

Ett stort grattis även till hela det svenska laget som gjorde en fantastisk insats med sin 3:e placering, en strålande prestation!

2012-05-07

Sofie och Felicia

Sommaren har äntligen anlänt till DoggsenCenter och det har även de två nya djurvårdspraktikanterna Sofie Maxe (tv) som går inriktning sällskapsdjur och Felicia Ernfridsson (th) som går inriktning djurvård /naturvetenskap.

Felicia

Felicia ovan med vår favoritbock Bosse!

 

Välkomna in i TeamDoggsen tjejer och hoppas verkligen ni kommer få en givande praktikperiod!

2012-05-05

I dagens NT kan man läsa att det snart är dags för Frida Doggsenoch hennes Dobermanntik, 4-åriga Vimza att ge sig av till Ungern och IPO VM för Dobermann. Håll tummarna!

VM

2012-05-02

De två mycket djurintresserade praoeleverna Emelie Lindström och Emelie Person från Ektorpsskolan klass 8 var de två elever från grundskolan som fick de eftertraktade praoplatserna här på DoggsenCenter. Här ser ni från vänster Emelie L, mitten Mats och Sara från Team Doggsen samt Emelie P längst till höger.

prao Ektorp

Välkomna hit tjejer och hoppas att ni kommer trivas i Team Doggsen!

Emelie L

Emelie L provade även för första gången att köra häst och vagn (ovan) medan Emelie P (nedan) tog en ridtur på islandshäst.

Emelie P

Ännu en elev, Hanna Steen (nedan) från Rejmyreskolans klass 6 har provat att jobba som djurvårdare i tre dagar här på Doggsens. Här ser ni henne med hundarna Sune och Malte. Kul att du kom hit Hanna!

Hanna

2012-04-16

Alvaro och Sigge

Två nya elever från Himmelstalundsgymnasiets djurvårdsutbildning har börjat sin treveckors praktik på DoggsenCenter. De båda är ovan Alvaro Alegria Garcia från inriktning Hund här med hunden Sigge och nedan Chasmine Latvasalo från inriktning Djursjukvård med Ruben. Välkomna in i team Doggsen och hoppas verkligen ni kommer trivas hos oss!

Chasmine och Ruben

Ebba och Figo

Vi har även två praoelever från Enebyskolan årskurs 8 som praktiserar hos oss i två veckor. Ovan ser vi Ebba Karlsson med golden retrivern Figo och nedan Nathalie Nilsson med ännu en golden nämnligen Dacke. Välkomna tjejer och hoppas även ni kommer att trivas hos oss bland alla våra djur!

Natta och Dacke

 

2012-04-05

Vi på DoggsenCenter vill passa på och önska alla våra kunder en riktigt Glad Påsk.

Linda och Linda

Vi vill även passa på att tacka Linda Pettersson och Linda Lundin som idag avslutade sin treveckorspraktik här på DoggsenCenter. Tjejerna går sitt andra år på Himmestalundsgymnasiets Djursjukvårdsinriktning och här ser ni dem tillsammans med hundarna Maja och Totte. Tack för ett väl utfört arbete tjejer och lycka till med er utbildning!

2012-03-12

Nicko

Vi hälsar Nicolin Krulle jättevälkommen tillbaka till DoggsenCenter! "Nicko" ska göra en tvåveckors praktik och här ser ni henne tillsammans med dagishundarna Candy och Nisse. Kul att du ville komma tillbaka Nicko och hoppas du hjälper oss att sätta fart på ridningen igen:)

aktivitet

Och vi kom igång med vårens första rid- och körtur efter issmältningen.

2012-03-05

Sandra

Sandra Molinder (ovan) och Tove Larsson (nedan) från Djurgymnasiet i Stockholm har påbörjat sin praktikperiod här på DoggsenCenter. Tjejerna kommer att göra en femveckors praktik hos oss och här ser ni dem före dagens morgonpromenad med dagishundarna Ralf och Astrid (ovan) och Boston (nedan). Välkomna in i team Doggsen tjejer, hoppas ni kommer trivas hos oss här ute på landet.

Tove 

2012-02-27

Rebecka 

Vi vill hälsa Rebecka Lindén hjärtligt välkommen hit till DoggsenCenter! Rebecka kommer att ingå i team Doggsen och jobba tillsammans med oss både på på hundavdelningen- och i den övriga gårdsverksamheten. Här ser ni henne tillsammans med dagishunden Dacke sittande i vår nya fina hundtransport.

2012-02-20

Irma och Isabelle

Sportlovet är här men inte för dessa två elever från Rudolfsteinerskolan som faktisk valt att komma hit till oss under lovet för att göra sin PRAO period här på Doggsens. Tjejerna heter (tv) Irma Elvhage och (th) Isabelle Mattson och båda går de i klass 8. Tjejer ni gör ett fantastiskt jobb hos oss och ni har det som krävs för att bli riktigt skickliga djurvårdare. Kul att ni kom hit och hoppas att ni kommer trivas i Team Doggsen!

puss

Här får Irma en puss av Dobermannen Franco.

2012-01-31

Klara

Klara Wallman från naturbruksgymnasiet Stora Segerstad gör sin praktik hos oss här på DoggsenCenter. Klara går en vuxenutbildning "Företagande med hund"och kommer att jobba i Team Doggsen under tre veckor. Här ser ni henne tillsammans med Kelpien Ivar. Vi hälsar dig hjärtligt välkommen Klara och vi hoppas att du kommer trivas hos oss här på Doggsens.

2012-01-09

Ett nytt år är här med förhoppningsvis många nya och spännande händelser på DoggsenCenter

2012

Vårterminens första elever från Himmelstalundsgymnasiets Hundutbildning är en favorit i repris. Annika Sundin (tv) och Isabella Kumpula (th) är tillbaka hos oss! De gör en treveckors praktik och tjejer vi är så glada att ni är tillbaka på Doggsens igen, ni gör ett kanonjobb här i vår hundverksamhet. Här ser ni dem tillsammans med dagishundarna Stacy och Aice.

 

axess

Alla ni dagismattar och hussar som lämnar och hämtar era hundar vid vår hundtransport vid Max och Plantagen kommer se oss i en alldeles ny, röd och fin kollektion så ni lätt kan känna igen oss.

 Axess foder

Vi tackar Axess för dessa fina jackor!

2012-02-03

NT 3 feb

Den 3/2 kunde man läsa om DoggsenCenter i NT. Vi tackar tidningen för ett trevligt reportage som beskriver hjärtat i vår verksamhet, det viktiga samspelet mellan oss människor och djur.

Du som vill läsa hela artikeln, klicka på följande länk

Reportage DoggsenCenter

NT

2012-02-06

amanda

Två nya elever från Himmestalundsgymnasiets inriktning hund har gjort sin första praktikvecka här på DoggsenCenter. Här ovanför ser ni Amanda Gustafsson med den ståtliga Dobermannhanen Franco och nedanför Natalie Jensen med de rara taxarna Rico och Joker.

natalie

Hjärtligt välkomna hit och in i Team Doggsen tjejer!

Hem

 

 Lite blandat smått o gott!

 
Idag är det 
 
Och klockan är

blandat
 
 
blandat
 
Vill du ha ett namnförslag till din valp, så klicka på knappen. Kanske något av följande 12 710 passar?

Hundnamn

blandat

Här hittar du info och bilder på de flesta hundraser i världen.

Hundraser

Hundpensionat

blandat

Klicka på knappen för att se ett bildspel om
Vimza
och hennes framfart.
Vimza
Vm klar till Italien 2013!
blandat
Här bakom knappen döljer sig ett bildspel om
Doggsencenter
uppbyggnad Hundhotell 3

blandat

WM

För dig som vill se några videoklipp från Vm i Ungern på Frida och Vimza i action , klicka på någon av följande länkar: Skydd  eller Lydnad

blandat

Reportage

Reportage i NT

blandat

Land

Reportage i Land

blandat